Video-on-demand v ekonomike predplatného, porovnanie so zahraničnými štúdiami - Daniš, Adam (2022)
Bakalárska práca sa venuje téme Video-on-demand v ekonomike predplatného. Hlavným cieľom práce je optimalizácia predplatného modelu v rámci VoD služieb, ktoré pôsobia v Česku a na Slovensku, porovnaním výsledkov dotazníkového šetrenia a štúdiami vykonanými v Spojených štátoch amerických. V teoretickej časti je predstavený pojem model predplatného s jeho históriou a rozdelením. Následne je popísaná ekonomika predplatného s jej hlavnými výhodami. Ďalej je predstavený pojem Video-on-demand na ktorý nadväzuje ďalšia kapitola, kde je definovaný pojem SVoD. Na konci teoretickej časti je predstavená problematika únavy z predplatného s jej možnými riešeniami. Praktická časť je venovaná dotazníkovému šetreniu na tému Video-on-Demand v ekonomike predplatného a následnému porovnaniu výsledkov so štúdiami vykonanými v Spojených štátoch amerických. Autor následne interpretuje získané poznatky na základe analýzy dát.