Průběh a optimalizace strategie na kurzové sázení - Sluka, Dominik (2022)
Tématem mé bakalářské práce je „Průběh a optimalizace strategie na kurzové sázení“. Na základě sesbíraných a zpracovaných dat se práce zabývá zkoumáním funkčnosti strategie sázení zápasů NHL. Cílem práce je vytvořit program zpracovávající data o odehraných zápasech, z jehož výsledků bude možné ověřit, jak by strategie s jejími optimalizacemi fungovala v dané sezóně pro určitý tým. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, teoretická a praktická. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů z oblasti kurzového sázení spolu s několika číselnými daty a strategie Martingale. Praktická část se věnuje vymyšlené strategii sázení na zápasy NHL vycházející právě ze strategie Martingale, na kterou byl potřeba udělat rozsáhlý sběr a příprava dat. Hlavní částí praktické části je program vytvořený v Javě se šesti výpočetními metodami, které ověřují fungování různých optimalizací strategie v posledních sezónách NHL. Každá metoda je trochu upravená a znázorňuje určitou verzi strategie. Výstupy programu jsou následně zpracovány a jsou z nich vyvozeny závěry. V závěru bylo zjištěno, že optimalizace, která měla za určitých podmínek strategii předčasně ukončit pro menší riziko prohry, není v tomto ohledu účinná. Dalšími poznatky jsou vysoké maximální výnosy pro tým u rizikovějších strategií method_1 a method_2, především u horších týmů ligy. Také poměrně konzistentní zisky u bezpečnější strategie method_3. Tyto poznatky spolu s vytvořeným programem a zpracovanými daty o zápasech NHL v posledních čtyřech sezónách jsou přínosy této bakalářské práce.