Digitalizace veřejné správy a zpřístupnění dat široké veřejnosti na příkladu odboru výstavby vybraného úřadu - Louda, Luděk; Stanovská, Iva; Svoboda, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato práce se zabývá problematikou digitalizace a zpřístupnění dokumentů odboru výstavby vybraného úřadu. Cílem této bakalářské práce je návrh způsobu digitalizace a zpřístupnění dat široké veřejnosti tak, aby potřebná data mohli občané získat vzdáleně a pohodlně ze svého domova za podmínky jednoznačné identifikace a autentizace. Návrh je vypracován pro řešení problému absence dokumentů v digitální podobě, stejně tak chybějícího informačního systém pro zpřístupnění dat v odboru výstavby vybraného úřadu. Vychází z platné legislativy České republiky, doporučení pracovníků úřadu a zkušeností odborníků z oblasti digitalizace a zpřístupnění dat. Východiskem pro realizaci byla řada interview se zainteresovanými osobami z odboru výstavby a odboru informačních technologií, dále pak mapování fyzické spisovny a zde uložených dokumentů. Na základě analýzy stavu je druhá část práce zaměřena na návrh řešení digitalizace spisovny a specifikaci budoucího systému zpřístupnění. Výsledkem a přínosem této práce je doporučení pro další, potenciální digitalizace spisoven stavebních úřadů spolu s možností data zpřístupnit široké veřejnosti na základě jejich jednoznačné digitální identity.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses