Simulace loterijní hry - Rubeš, Ondřej (2022)
Cílem práce je vytvoření simulačního modelu dle skutečné loterijní hry. V teoretické části jsou popsané matematické a statistické metody použité v praktické části. Obsahuje i základní informace o legislativě a návrhy simulací. V praktické části jsou nejdříve předzpracovaná historická data a vytvořen regresní model, který vstupuje do modelu simulačního. Následně je popsán proces simulace a vytvoření simulačního modelu v prostředí Microsoft Excel. Nakonec jsou interpretovány výsledky jednotlivých simulací a souhrnně porovnány.