Simulace loterijní hry - Rubeš, Ondřej; Chrobok, Viktor; Kavřík, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cílem práce je vytvoření simulačního modelu dle skutečné loterijní hry. V teoretické části jsou popsané matematické a statistické metody použité v praktické části. Obsahuje i základní informace o legislativě a návrhy simulací. V praktické části jsou nejdříve předzpracovaná historická data a vytvořen regresní model, který vstupuje do modelu simulačního. Následně je popsán proces simulace a vytvoření simulačního modelu v prostředí Microsoft Excel. Nakonec jsou interpretovány výsledky jednotlivých simulací a souhrnně porovnány.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses