Analýza a návrh self service business intelligence řešení pro technologickou společnost - Mraštíková, Daniela; Fortinová, Jana; Takacs, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh self service business intelligence řešení pro vybranou technologickou společnost. Teoretická část práce se věnuje charakteristice IT byznysu v ČR. Autorka nejprve popisuje aktuální situaci na trhu práce s IT odborníky z hlediska poměru mužů a žen v IT oborech, jejich dosaženého vzdělání a výše platů. Poté je shrnuto v číslech využívání informačních a komunikačních technologií v podnicích. V praktické části je představena klientská společnost včetně specifikací oblasti řízení. Dále se část práce zabývá analýzou informačního systému, zdrojů dat a jejich zpracování. Následně se autorka věnuje analýze potřeb společnosti v rámci analytických a plánovacích úloh pro řízení pomocí strukturovaného rozhovoru s vedením společnosti. Hlavní část praktické práce tvoří návrh SSBI řešení pro danou společnost. Tato část se skládá z úvodní studie, která je založena na poznatcích ze strukturovaného rozhovoru, analýzy zdrojů dat a jejich zpracování. Na základě těchto zjištění je vytvořeno výsledné pilotní řešení. Hlavním přínosem práce jsou realizovaná pilotní řešení pro společnost, která jsou zaměřena na efektivní plánování lidských zdrojů a zakázek.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses