Praktická Excel rozšiřující aplikace pro modely analýzy obalu dat - Sajner, Šimon; Sekničková, Jana; Zýková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou obalu dat a vývojem aplikace, která by dokázala tuto analýzu provádět. V teoretické části práce je objasněná analýza obalu dat a vysvětlené pojmy, které s analýzou souvisí. Dále jsou představeny základní modely analýzy obalu dat, jako jsou modely CCR a BCC. V této části se nachází i krátké představení jiných aplikací, které se také zabývají analýzou obalu dat. V části praktické jsou popsány požadavky na aplikaci, která by měla fungovat jako rozšíření Microsoft Excelu. Dále je zde popis vývoje aplikace, představení základních funkcionalit a komentář k vybraným pasážím kódu, jenž tyto funkcionality vytváří. Součástí praktické části je také ukázka testování nově vzniklého softwaru a návrhy na možné budoucí rozšíření. Výstupem této práce je Excelovský soubor obsahující nově vyvinutou aplikaci, která zpracovává modely analýzy obalu dat.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses