Národnostní menšiny jako potenciál pro zvýšení návštěvnosti hokejových utkání - Palkovský, Erik; Přikryl, Pavel; Mikulík, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Závěrečná práce pojednává o potenciálu národnostních menšin pro zvýšení návštěvnost hokejových utkání. Svět se během psaní práce nachází v pandemické krizi, která se velmi negativně podepsala na kulturním prostředí, sportem nevyjímaje. Průměrná návštěvnost, díky pandemickým opatřením, výrazně poklesla napříč soutěžemi. Součástí teoretické části jsou definovány základní pojmy, spojené s organizováním akcí, sportovním managementem a marketingem. Zároveň jsou vyjádřena specifika sportovního prostředí, včetně analýzy národnostních menšin v České republice, respektive v moravskoslezském kraji. Praktická část detailně popisuje přípravu a pořádání ligového utkání věnovaného polským fanouškům. Polští fanoušci představují silnou národnostní menšinu v moravskoslezském kraji, díky čemuž byli identifikování jako ideální cílová skupina. Výhodou akce je, že součástí kádru Frýdku Místku jsou tři polští hráči. Tato část je doplněna statistickými ukazateli nejvyšších hokejových utkání, včetně stanovení silných a slabých stránek s akcí spojených. Práce si zavdává za cíl potvrdit nebo naopak premisu, že národnostní menšiny skutečně představují potenciál pro zisk nových fanoušků. Dále by se mělo jednat o policy paper pro sportovní kluby organizátory podobných akcí.
Vedoucí práce: Pavel Přikryl
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MPA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet