Marketingový význam cashback portálů na našem trhu - Jeníková, Veronika (2022)
Bakalářská práce se zabývá cashback portály. Cílem je zmapovat současnou situaci s cashback portály na českém trhu, zjistit, jaké je povědomí o cashback portálech mezi studenty VŠE a jak cashback portály ovlivňují jejich nákupní chování. V teoretické části se zaměřuje na vymezení pojmu v kontextu internetového a affiliate marketingu. Druhá část je praktická a navazuje na teoretické poznatky. V praktické části je stanovena metodologie a je provedena sekundární analýza trhu. Další část se věnuje komparaci vybraných českých cashback portálů dle stanovených kritérií pomocí metody jednoduchého pořadí. Dále je proveden vlastní kvantitativní výzkum uskutečněný pomocí dotazníku určeného studentům VŠE. Výsledkem práce jsou odpovědi na výzkumné otázky reflektující stanovené cíle a doporučení.