Strategická analýza developerské společnosti Penta Real Estate s.r.o. - Horský, Matouš (2022)
Tématem bakalářské práce je strategická analýza developerské společnosti Penta Real Estate s.r.o., tedy společnosti působící na pražském rezidenčním developerském trhu. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány a definovány jednotlivé nástroje strategické analýzy, které jsou následně použity v praktické části. Cílem práce je zpracovat strategickou analýzu dané společnosti, identifikovat její postavení na trhu a její konkurenci, zjistit silné, slabé stránky a příležitosti a hrozby. V neposlední řadě analyzovat finanční zázemí společnosti a porovnat jej s ostatními konkurenčními společnostmi v daném odvětví. Na základě zjištěných informací je součástí závěrečné části práce shrnutí a doporučení pro budoucí úspěšný vývoj společnosti.