Strategická analýza společnosti Heineken Česká republika, a.s. - Lukavec, Štěpán (2022)
Cílem této bakalářské práce je identifikace silných a slabých stránek společnosti HEINEKEN Česká republika, a.s., hrozeb a příležitostí. Za účelem dosažení tohoto cíle bude využita strategická analýza a její nástroje. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části je prozkoumána odborná literatura soustřeďující se na danou problematikou, která následně poslouží jako podklad pro zpracování praktické části. V praktické části je nejprve zpracována analýza okolí společnosti, která pro analýzu makrookolí využívá PEST analýzy a pro analýzu mikrookolí jsou využity metody mapy konkurenčních sil a Porterova modelu pěti sil. Následuje analýza interních zdrojů, která vychází z VRIO analýzy a finanční analýzy. Veškeré výstupy z dílčích analýz jsou následně shrnuty ve SWOT analýze, která rovněž poskytuje podklady pro formulaci následných strategických doporučení.