Strategická analýza společnosti Heineken Česká republika, a.s. - Lukavec, Štěpán; Sieber, Patrik, 1977-; Stasa, Michele; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je identifikace silných a slabých stránek společnosti HEINEKEN Česká republika, a.s., hrozeb a příležitostí. Za účelem dosažení tohoto cíle bude využita strategická analýza a její nástroje. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části je prozkoumána odborná literatura soustřeďující se na danou problematikou, která následně poslouží jako podklad pro zpracování praktické části. V praktické části je nejprve zpracována analýza okolí společnosti, která pro analýzu makrookolí využívá PEST analýzy a pro analýzu mikrookolí jsou využity metody mapy konkurenčních sil a Porterova modelu pěti sil. Následuje analýza interních zdrojů, která vychází z VRIO analýzy a finanční analýzy. Veškeré výstupy z dílčích analýz jsou následně shrnuty ve SWOT analýze, která rovněž poskytuje podklady pro formulaci následných strategických doporučení.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses