Možnosti udržitelného financování českých nekatolických církví - Dlouhá, Sofie (2022)
Bakalářská práce se věnuje možnostem a modelům financování církví a náboženských společností v Evropě. V kulturněpolitickém kontextu popisuje vztah státu a církví na území České republiky od roku 1918. Práce si klade za cíl popsat způsob financování dvou vybraných nekatolických církví a jejich cestu k finanční nezávislosti, vzhledem k blížící se odluce církví a státu. Výzkum je proveden na základě hloubkových rozhovorů s představiteli Jednoty bratrské a Apoštolské církve.