Možnosti udržitelného financování českých nekatolických církví - Dlouhá, Sofie; Kouba, Vojtěch, 1983-; Nedoma, Alena Anna Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se věnuje možnostem a modelům financování církví a náboženských společností v Evropě. V kulturněpolitickém kontextu popisuje vztah státu a církví na území České republiky od roku 1918. Práce si klade za cíl popsat způsob financování dvou vybraných nekatolických církví a jejich cestu k finanční nezávislosti, vzhledem k blížící se odluce církví a státu. Výzkum je proveden na základě hloubkových rozhovorů s představiteli Jednoty bratrské a Apoštolské církve.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses