Design a implementace webové aplikace pro Národní muzeum v přírodě - Matějka, Jonáš (2022)
Cílem bakalářské práce je vytvoření návrhu mapy exponátů, určeného k napojení na stávající web Národního muzea v přírodě a jeho implementace s využitím programovacího jazyka PHP (pro back-end a napojení na MySQL databázi) a Javascript (pro front-end). Teoretická část práce je zaměřena na design obsahu a technologické řešení. Nejprve je provedena analýza jednotlivých typů obsahu aplikace a vyhodnocení potřeb zadavatele a uživatelů. Na základě zjištěných potřeb je provedena stručná analýza současných webových technologií, které těmto potřebám odpovídají. Teoretická část je zakončena doporučením pro postup a také technologické řešení. Praktická část práce se zabývá rozvržením obsahu (design) aplikace a následným technologickým zpracováním interaktivního prototypu. Práce je zakončena shrnutím a popisem výstupu praktické části.