Oceňování vybraného podniku - Nešpor, Jakub (2022)
Cílem této bakalářské práce je určit hodnotu společnosti Kofola Československo a.s. k datu 1.5.2022 s využitím výnosových metod, konkrétně metody DCF entity. Práce je rozdělena do dvou částí, na teoreticky-metodologickou část a na praktickou část. V teoreticky-metodologické části je pozornost věnována vysvětlení základních pojmů a metod, které s oceňováním souvisí, aby jim čtenář této práce dokázal jednoduše porozumět. V praktické části jsou poté jednotlivé postupy a metody aplikovány na konkrétním příkladě společnosti Kofola Československo a.s., je zde vypracována strategická i finanční analýza následované analýzou a prognózou generátorů hodnoty. Jako hlavní výstup této práce je vypočtená hodnota netto zkoumané společnosti.