Oceňování vybraného podniku - Nešpor, Jakub; Soukup, Jindřich, 1955-; Rusmichová, Lada; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je určit hodnotu společnosti Kofola Československo a.s. k datu 1.5.2022 s využitím výnosových metod, konkrétně metody DCF entity. Práce je rozdělena do dvou částí, na teoreticky-metodologickou část a na praktickou část. V teoreticky-metodologické části je pozornost věnována vysvětlení základních pojmů a metod, které s oceňováním souvisí, aby jim čtenář této práce dokázal jednoduše porozumět. V praktické části jsou poté jednotlivé postupy a metody aplikovány na konkrétním příkladě společnosti Kofola Československo a.s., je zde vypracována strategická i finanční analýza následované analýzou a prognózou generátorů hodnoty. Jako hlavní výstup této práce je vypočtená hodnota netto zkoumané společnosti.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses