Strategická analýza společnosti NUTREND D.S. v souvislosti s celosvětovou pandemií COVID-19 - Palisa, Adam; Boukal, Petr, 1962-2022; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je formulovat doporučení a možnou strategii pro společnost NUTREND D.S. a.s. reagující na okolnosti vzniklé vlivem pandemie COVID-19 za použití metod strategické analýzy. Práce je rozdělená do dvou částí. Teoretická část zahrnuje popis použitých metod a nástrojů. Praktická část na to navazuje aplikací těchto nástrojů konkrétně na podnik NUTREND D.S. Práce využívá dílčích analýz a nástrojů, kterými jsou zejména PESTEL analýza, mapa konkurenčních skupin, Porterův model 5 sil, GE matici, VRIO analýzu a Finanční analýzu. Syntéza obsahuje SWOT analýzu a analýzu rizik, které získané informace shrnou a vzájemně propojí. V závěru se na základě získaných informací formulují strategická doporučení pro analyzovanou společnost.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses