Trendy v managementu a reportingu udržitelnosti : případová studie z bankovního sektoru - Drsová, Barbora (2022)
Cílem této práce je prozkoumat management a reporting udržitelnosti vybrané banky působící v České republice. Práce zkoumá faktory ovlivňující změnu managementu udržitelnosti a vliv evropských regulací na tuto změnu. Výzkum je kvalitativní metoda případové studie. Praktická část vychází z dostupných dat o zkoumané společnosti a šesti polostrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci firmy na různých úrovních managementu. Analýza dat je provedena metodou tematické analýzy za použití kódování dat. Výzkum nepotvrdil, že by nové evropské regulace ovlivňovaly změnu managementu udržitelnosti ve firmě. Na změnu managementu mají vliv jiné motivy, a to zejména zúčastněné strany, změna leadershipu a transformace celé firmy. Evropské regulace ovlivňují procesy a činnosti v oblasti udržitelného podnikání. Mají dopad zejména na podobu nefinančního reportu nebo na proces sběru dat o klientech, nikoli na celkový management udržitelnosti.