Působení podnětů retro marketingu na kupní rozhodovací proces spotřebitele - Bílková, Karolína; Koudelka, Jan; Zachová, Magdaléna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Retro marketing je ve světě i u nás v České republice hojně využívaný. Nedá se však říci, že by retro podněty působily na všechny spotřebitele stejně. Tato práce má za cíl zjistit, jak se spotřebitelé staví k jednotlivým formám retro marketingu, a zkoumá, zda je tyto retro podněty dokáží motivovat k nákupu produktu či nad jeho koupí alespoň přemýšlet. Práce využívá sekundárních dat MML-TGI a primárního výzkumu v podobě dotazníkového šetření, který byl vyhodnocován s pomocí statistického softwaru Jamovi. V rámci šetření bylo zjištěno hned několik zajímavých zjištění týkajících se působení retro podnětů na spotřebitele jak v obecné rovině, tak ve vazbách na jednotlivé věkové kategorie a pohlaví respondenta. Na základě primárního a sekundárního výzkumu byla následně sestavena marketingová doporučení.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses