Vplyv tradičnosti a folklóru na rozhodovanie spotrebiteľa a jeho marketingový význam - Knotková, Kristína (2022)
Táto bakalárska práca pojednávala o vplyve tradičnosti a folklóru na rozhodovanie spotrebiteľa. Cieľom bolo zistiť, aký vplyv má tradičnosť a folklór na rozhodovanie spotrebiteľa a čo to v nich evokuje. Prostredníctvom primárneho výskumu, ktorý predstavovalo dotazníkové šetrenie, bolo zistené, že spotrebitelia vo všeobecnosti majú radi folklór a tradičnosť. Tiež si všímajú využívanie folklóru danej krajiny, resp. regiónu v propagácií produktov. Okrem folklóru ich pozornosti neujde ani to, že mnohé značky využívajú prvky tradičnosti (napr. ľudové motívy, farby, názov) na svojich produktoch. Respondenti vo veľkej miere považujú využívanie folklóru danej krajiny, resp. regiónu v propagácii produktov za vhodné. Stanovená hypotéza, že spotrebitelia kupujú produkty s prvkami tradičnosti z toho dôvodu, že tak vyjadrujú svoju príslušnosť (hrdosť) k určitej kultúre bola zamietnutá.