Strategická analýza podniku JRC Czech a.s. - Jirsa, Pavel (2022)
Předmětem diplomové práce je vytvoření strategické analýzy podniku JRC Czech a.s. a zhodnocení jeho situace na trhu. Cílem této práce je provést prostřednictvím jednotlivých metod analýzu společnosti a následně formulovat návrhy a strategická doporučení v reakci na síly a trendy působící na trh. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou představeny a popsány jednotlivé metody a nástroje strategické analýzy: PESTEL, analýza konkurence, Porterův model 5 sil, VRIO, finanční analýza a SWOT. V praktické části jsou tyto nástroje aplikovány na zkoumaný podnik. Výstupy a poznatky vyplývající z dílčích analýzy jsou shrnuty a zhodnoceny ve SWOT matici, na jejímž základě jsou následně definovány návrhy a strategická doporučení.