Strategická analýza podniku JRC Czech a.s. - Jirsa, Pavel; Mikan, Pavel, 1963-; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Předmětem diplomové práce je vytvoření strategické analýzy podniku JRC Czech a.s. a zhodnocení jeho situace na trhu. Cílem této práce je provést prostřednictvím jednotlivých metod analýzu společnosti a následně formulovat návrhy a strategická doporučení v reakci na síly a trendy působící na trh. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou představeny a popsány jednotlivé metody a nástroje strategické analýzy: PESTEL, analýza konkurence, Porterův model 5 sil, VRIO, finanční analýza a SWOT. V praktické části jsou tyto nástroje aplikovány na zkoumaný podnik. Výstupy a poznatky vyplývající z dílčích analýzy jsou shrnuty a zhodnoceny ve SWOT matici, na jejímž základě jsou následně definovány návrhy a strategická doporučení.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses