Služby a aplikace na bázi blockchain pro korporátní nasazení - Kostelník, Radim; Sládek, Pavel; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá službami orientovanými na korporátní nasazení, které jsou postaveny na bázi technologie Blockchain. Cílem práce je jejich identifikace, analýza a doporučení jejich možného využití. Předmětem analýzy jsou vlastnosti nabízených služeb. V teoretické části jsou představeny základní typy architektur systémů a jejich problematika. Následně se v práci věnujeme principům nadřazené technologie distribuované účetní knihy. Posléze je definována a vymezena technologie Blockchain spolu s vysvětlením a popisem její funkcionality. Rovněž jsou představeny obecné modely dodávky cloudových služeb pro podnikové prostředí. Praktická část zahrnuje vymezení vhodných oblastí pro použití blockchainu v praxi a konkrétní doporučení jeho využití na problematiku v daném segmentu. Rovněž jsou identifikovány a popsány konkrétní aplikace a služby, jejichž vlastnosti jsou následně podrobeny analýze.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses