Optimalizace logistického procesu ve vybrané společnosti - Reml, Tomáš (2022)
Cílem autora v rámci bakalářské práce je navrhnout vhodnou optimalizaci pro vybranou logistickou společnost. Poměrnou část práce autor věnuje identifikaci samotných pojmů, jako jsou proces, procesní analýza, optimalizace a její formy, následky a problematiky implementace. Samotný proces ve vybrané společnosti je posléze identifikován na základě kvalitativních hloubkových rozhovorů s vedoucími pracovníky, který je částečně podpořen i autorovou zkušeností s prací ve vybrané společnosti. Je vypracována ABC analýza pro doplnění kvalitativního výzkumu o nákladovou náročnost dílčích fází procesu. Na základě těchto analýz jsou identifikovány silné a slabé stránky, z nichž autor vychází při doporučování oblasti a formy vhodné optimalizace pro vybranou společnost. Jako nejnákladnější autor identifikuje samotné doručování a jeho přípravu. V této oblasti disponuje vybraná společnost jen velmi omezenou technologickou podporou. V poslední fázi je doporučen postup a jednotlivé kroky v rámci implementace změn doporučených pro odstranění těchto nedostatků.