Strategická analýza podniku Pivovar ZUBR a.s. - Vicencová, Lenka; Mikan, Pavel, 1963-; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je navrhnout strategická opatření společnosti Pivovar ZUBR a.s. tak, aby co nejvíce dopomohla k minimalizaci dopadů problému s nedostatkem obalového materiálu. K dosažení cíle jsou nápomocné nástroje strategické analýzy. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou shrnuty dosavadní poznatky o strategické analýze a pomocí literatury popsány použité metody. Praktickou část tvoří analýza okolí společnosti a analýza jejich vnitřních zdrojů. Okolí je zkoumáno pomocí PESTLE analýzy, Porterova modelu pěti sil, analýzy konkurence a odvětví. Vnitřní zdroje jsou zkoumány pomocí analýzy VRIO, finanční analýzy, portfolio analýzy a analýzy hodnototvorného řetězce. Následně je vypracována SWOT analýza a formulována strategická doporučení.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses