Globální fenomén korejské populární kultury pohledem českého diváka - Horáčková, Iveta; Zelený, Martin; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Předmětem bakalářské práce je fenomén korejské populární kultury a pohled českého diváka na ni. Vzhledem k neustále zvyšující se oblíbenosti korejské populární kultury – nazývané jako korejská kulturní vlna – představuje práce potenciál k poznání hlavních znaků české komunity fanoušků tohoto fenoménu. Pomocí dotazníkového šetření zaměřeného na české fanoušky korejské populární kultury byly získány informace k sestavení současné podoby české fanouškovské základny této kultury. Zástupci ženského pohlaví ve věkové kategorii 20-24 let projevující zájem o korejskou populární hudbu, představují základní charakteristiky zájemců o korejskou populární kulturu. Výsledky výzkumu mohou být prospěšné českým organizacím zaměřující se na korejskou kulturu například pro přehled po poptávce nebo identifikaci cílové skupiny.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses