Bariéry cirkulárního přístupu v segmentu FMCG : případová studie - Balej, Tomáš (2022)
Práce se zabývá identifikací bariér cirkulárního přístupu v segmentu s rychloobrátkovým zbožím pomocí případové studie v anonymní velké mezinárodní firmě. Práce je kromě obecných bariér zaměřená i na teorie path dependence a perspektivy paradoxu a z nich vycházejících bariér. Výzkum je proveden formou polostrukturovaných rozhovorů s managementem firmy, které jsou doplněné o workshop na principu focus group. Výsledky jsou následně porovnány se zjištěními odborné literatury k tématu a zasazeny do kontextu. Výzkum poznatky z literatury většinou potvrdil a odhalil 25 nových, či částečně nových, bariér, které se k cirkulární ekonomice ve zkoumané firmě vztahují.