Crowdfunding jako nástroj k financování projektů - Borák, Michael; Gburíková, Alžbeta; Píchová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Práce se zaměřuje na téma crowdfundingu a jeho využití k realizaci projektů. Jejím cílem je příprava a realizace vybrané crowdfundingové kampaně projektu. Teoretická část se s využitím odborných materiálů zaobírá analýzou historie crowdfundingu, dále představuje, jak fungují různé crowdfundingové modely a ukazuje klady a zápory těchto platforem. K přípravě vlastní crowdfundingové kampaně slouží analýza 3 různých úspěšných crowdfundingových kampaní, jejichž cílem byla realizace projektu, ale každá funguje velice odlišně. V nich se provedla analýza toho, co připravili před začátkem crowdfundingu, jak vypadala jejich propagace u veřejnosti v průběhu kampaně a jak po konci byly splněny cíle kampaně a vyřízeny odměny. Z této analýzy se potom vychází v práci na vlastním projektu, který se inspiruje tím, co u jednotlivých kampaní fungovalo, a vystavuje na tom samotnou kampaň.
Vedoucí práce: Alžbeta Gburíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses