Zneužití modrotisku ke komerčním účelům - Matoušová, Barbora; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení povědomí o tradiční lidové kultuře modrotisku napříč generacemi a zjištění, zda-li zneužití názvu modrotisk k jinému než pojmenování originálních výrobků škodí nebo je i v jisté míře prospěšné. Teoretická část bakalářské práce definuje pojmy spojené s tradiční lidovou kulturou, modrotiskem a řemeslnickou technologií v historii i současnosti. Dále je sepsána ochrana tradiční lidové kultury na světové úrovni i na území České republiky. Praktická část se skládá ze zjištění povědomí široké veřejnosti o modrotisku a názoru na neoriginální výrobky se stejnojmenným názvem. Druhá část je zaměřena na problematiku zneužívání modrotisku ke komerčním účelům a reakcí odborníků na danou problematiku.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses