Informatické myšlení v rámci systému vzdělávání na českých středních školách - Šír, Martin; Radváková, Věra; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou podkladů pro výuku informatiky na středních školách v České republice, které porovnává s názory a znalostmi žáků. Cílem této práce je ověřit IT znalosti žáků středních škol a zjistit jejich názory na aktuální stav výuky informatiky na jejich školách. Na základě získaných informací práce porovnává plánované znalosti absolventa s realitou. K dosažení cílů jsou použity metody dotazníkového šetření a znalostního testu. Výzkum probíhal ve čtyřech školách v oblasti Prahy, a sice na gymnáziu, dvou středních odborných školách a jednom středním odborném učilišti. Bylo zjištěno, že žákům výuka informatiky nevyhovuje, považují ji za zastaralou. Při ověřování znalostí byly výsledky neuspokojivé, ale jednalo se však o témata, která by žáci rádi viděli více ve výuce.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses