Porovnání strategie řízení divadel Hudební divadlo Karlín, Goja Music Hall a Studio Hrdinů - Srbecká, Tereza (2022)
Cílem této bakalářské práce je analýza strategického řízení tří pražských divadel různých právních forem s akcentem na finanční stránku za účelem jejich porovnání. Výstupem práce je studie porovnávající strategické řízení divadel v následujících právních úpravách: s.r.o., založený spolek a příspěvková organizace. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí – teoretická a praktická. V teoretické části jsou popsány metody strategické analýzy, které jsou využívány v praktické části práce. Využívána je analýza PESTEL, analýza konkurence, Porterův model 5 sil, Analýza stakeholderů, VRIO analýza a finanční analýza. Praktická část práce je ukončena syntézou ve formě SWOT analýzy. Závěrem práce je shrnutí a porovnání strategií a závěrečné poznatky a doporučení.