Návrh riešenia SSBI v spoločnosti ORLEN Unipetrol RPA s.r.o. - BENZINA, odštěpný závod - Mihalčin, Miroslav; Fortinová, Jana; Sulíková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cieľom bakalárskej práce je zanalyzovať a navrhnúť SSBI riešenie pre spoločnosť Unipetrol RPA s.r.o. - BENZINA, odštěpný závod. Spoločnosť pôsobí v segmente spracovania ropy, distribúcií a predaji pohonných hmôt a iných petrochemických produktov. Implementované SSBI riešenie poskytne vedeniu nákladového strediska podporu pri rozhodovaní, plánovaní a hodnotení sledovaných podnikových ukazateľov v oblastí spotrieb energií. V úvodnej časti práce sú zanalyzované a predstavené spoločnosti skupiny ORLEN. Hlavná praktická časť práce opisuje celý proces návrhu a implementácie SSBI riešenia. Súčasťou hlavnej časti práce je vytýčenie dielčích cieľov. Aplikovanými vedeckými metódami sú základne empirické metódy: pozorovanie a meranie. Ďalšími aplikovanými metódami sú všeobecné teoretické metódy, konkrétne to sú analýza a komparácia. Správna aplikácia týchto metód a naplnenie všetkých dielčích cieľov previedlo autora práce do poslednej fázy implementačného procesu. Záverom procesu implementácie je samotná publikácia dashboardov a ich zavedenie do provozu. Plnohodnotným výstupom práce sú plne integrované dashboardy. Hlavným prínosom práce sú analytické a komparačné funkcie. Vedeniu nákladového strediska je skrz túto funkcionalitu priblížený pohľad na jednotlivé čerpacie stanice a ich spotreby. Podporným prínosom práce je presnejšia predikcia spotreby a pozorovanie prípadných únikov.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses