Smart odpadové hospodárstvo ako základný pilier moderného mesta - Michalčin, Tomáš; Kuchtíková, Nikola; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Táto bakalárska práca sa zameriava na hľadanie vhodného použitia inteligentných technológií v odpadovom hospodárstve mesta Praha, konkrétne v oblasti zberu a zvozu odpadu. Hlavným cieľom bakalárskej práce je nájsť riešenia, ktoré mestu ušetria náklady, znížia ekologickú stopu a pomôžu Prahe stať sa príkladom pre ostatné mestá. Cieľ je dosiahnutý vykonaním analýzy súčasného stavu odpadového hospodárstva v meste Praha. Práca má hlavnú hypotézu, že zavedenie technológií dokáže mestu optimalizovať procesy a dlhodobo znížiť celkové náklady na zber a zvoz opadu, a snaží sa túto hypotézu verifikovať. Potvrdenie hypotézy vychádza z odpovedí na výskumné otázky kvantitatívneho charakteru, kde sa riešia možné konkrétne cesty rozvoja pre mesto, efektivita a finančná návratnosť navrhovaných riešení a úvaha nad poplatkami za nakladanie s odpadom. Z výsledkov analýzy a s prihliadnutím na možné kapacity infraštuktúry a rozpočtu mesta sú navrhované doporučenia s riadnymi argumentami pre zefektívnenie procesu zberu a zvozu odpadu. Doporučenia sú založené na rešerši už zavedených metód vo svete, prípadne z rožšírenia už používaných metód, ktoré ale kompletne nenaplňovali svoj účel.
Vedoucí práce: Nikola Kuchtíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses