Design a layout grafických prvků pro online workoutová videa - Mrázová, Monika (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá výběrem grafických prvků, které jsou pro uživatele online workoutových videí nejdůležitější, jejich nejvhodnější podobou a umístěním ve videu. Hlavním cílem této práce je návrh optimálního umístění a podoby vybraných grafických prvků v online fitness videích na základě výzkumu mezi uživateli, analýzy obsahu již existujících videí, uplatnění zásad UX designu, psychologie uživatelů a pravidel grafického designu. Součástí práce je návrh dvou prototypů videí, z nichž je každé určeno pro jinou cílovou skupinu. Záměrem teoretické části je přiblížení problematiky online fitness videí čtenářům. Dále se tato část věnuje analýze aktuálního obsahu online tréninkových videí na platformě YouTube a také obsahuje výzkum mezi jejich uživateli pomocí online dotazníkového šetření a přímého zúčastněného pozorování. V této části lze také nalézt základní principy a metodiky pro tvorbu layoutu videa a vzhledu jednotlivých grafických prvků. Praktická část je věnována postupu tvorby dvou výsledných prototypů videí s vybranými grafickými prvky a jejich vhodným umístěním ve videích na základě rešerše odborné literatury zpracované v teoretické části této práce. Závěr bakalářské práce je věnován testování výsledných videí a sumarizaci z něj plynoucích výsledků.