Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v organizaci - Müllerová, Pavlína (2022)
Bakalářská práce se věnuje problematice vzdělávání a rozvoje zaměstnanců v konkrétní organizaci. Cílem práce je posouzení stávajícího systému a identifikace jeho slabých a silných stránek. Dílčím cílem práce je představení teoretických východisek, která s danou problematikou souvisí. Přínos práce spočívá v návrhu doporučení pro zefektivnění tohoto systému. První část práce je věnována popisu teorie systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců a jeho systematickému nastavení. Druhá část práce obsahuje představení vybrané společnosti a deskripci současného systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců. Tato deskripce vznikla na základě analýzy interní dokumentace a polostrukturovaných rozhovorů, které byly provedeny se zástupci zaměstnanců. Tyto rozhovory poskytly, mimo jiné, informace o tom, jak systém vnímají zaměstnanci společnosti a jaká je v něm role liniových manažerů.