Strategická analýza společnosti Počernický pivovar s.r.o. - Krejčí, Štěpán; Štamfestová, Petra, 1984-; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce je zhodnotit současnou situaci podniku za využití vybraných nástrojů pro strategickou analýzu a následně navrhnout strategická doporučení pro budoucí vývoj společnosti. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se strategie podniku a představeny vybrané nástroje strategické a finanční analýzy pro analýzu okolí a vnitřních zdrojů podniku: PEST, charakteristika odvětví, analýza konkurence, mapa konkurenčních skupin, Porterův model 5 sil, VRIO, finanční analýza, portfolio analýza a SWOT. V praktické části je charakterizován sledovaný podnik Počernický pivovar s.r.o., jsou aplikovány představené nástroje, následuje závěrečná syntéza za využití SWOT analýzy s doporučením pro následný rozvoj.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses