Byznys model sociálního podniku Easy Café - Janovský, Štěpán (2022)
Tato práce se zabývá analýzou podnikatelského modelu sociálně prospěšného projektu Easy Café skrze rozpoznání problematiky situace pracovně znevýhodněných na trhu práce a jejich možnosti uplatnění a začlenění do společnosti. Zobrazení business modelu probíhá pomocí koncepce Flourishing business canvas zaměřené na sociální podnikání. Pro zmapování problematiky a ověření zájmu cílové skupiny projektu jsou zpracovány hloubkové polo strukturované rozhovory a dotazníková šetření směřovaná na paraplegiky, či členy organizací, které je zastupují. Z vycházejících poznatků je sestaven finální business model a představení projektu doplněné o předběžnou kalkulaci výnosů a nákladů a SWOT analýzu.