Business model módní značky s upcyklovaným oblečením a doplňky - Gichunts, Nare; Müllerová, Jana; Válek, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou business modelu módní značky s upcyklovaným oblečením a doplňky. Cílem teoretické části bylo popsat problematiku módního průmyslu, jeho škodlivosti a nadprodukce odpadu. Dále se zabývala existujícími řešeními tohoto problému se hlubším zaměřením na upcyklaci a jejím vnímáním spotřebiteli módy. Definovala také business model a metody jeho zobrazení. Cílem praktické části bylo vytvořit na základě teorie a s pomocí metody social lean canvas business model dané módní značky a s pomocí dotazníkového šetření získat primární data k doplnění business modelu a shrnutí doporučení, na co se by se módní značka měla zaměřit. Tato doporučení jsou spolu s limitací výzkumu popsána v poslední části bakalářské práce. Módní značka s upcyklovaným oblečením by se měla zaměřit na hlavní hodnoty, které upřednostňují spotřebitelé – estetickou hodnotu produktu, šíři sortimentu a přijatelnou cenu. Měla by také využívat síly příběhu a investovat do vzdělávání spotřebitelů ohledně tématu škodlivosti a udržitelnosti módního průmyslu.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses