Kritické faktory úspěchu pohledem majitelů startupů v českém inkubátoru ESA-BIC - Sklenář, Michal (2022)
Tato diplomová práce prozkoumává subjektivní názor majitelů startupů ve vesmírném inkubátoru ESA-BIC na kritické faktory úspěchu a porovnává je s faktory standardních technologických firem pro které existují rozsáhlé literární zdroje. Tyto poznatky mohou sloužit budoucím podnikatelům jako stavební kameny (vize/hodnot/strategie) jejich podniků anebo jako inspirace na jejich zlepšení. Základní hypotézou je, že jsou faktory úspěchu u těchto odvětí velice podobné. Pro zjištění subjektivních názorů majitelů bylo využito polostrukturovaných rozhovorů se zaměřením na čtyři základní části faktorů úspěchu organizační design, kvalita interních procesů, kvalita zaměstnanců a kvalita projektového managementu s doplněním o otázky zaměřené na konkurenční výhody a cíle startupů. Z výzkumu vyplívá, že kritickými faktory je péče o klienty se zapracováváním zpětné vazby, plnohodnotné fungování oddělení sales a marketingu a s tím spojené využívání potenciálu trhu.