Uplatnění principu Lean managementu do procesu třídění vráceného zboží - Svoboda, Jakub (2022)
Bakalářská práce se zabývá uplatněním Lean a Six sigma principů na proces třídění vráceného zboží v logistické firmě na trhu online retailu. Nejdříve je poskytnut teoretický pohled na relevantní trh a samotné odvětví reverzní logistiky. Skrze DMAIC je proces analyzován, měřen a jsou navrhnuta jeho zlepšení, způsob jejich implementace a kontroly. Cílem práce je zvýšení produktivity procesu, snížení variability jeho výstupů a jeho celkové zeštíhlení. Práce taktéž nabízí unikátní pohled na v dosavadní literatuře dosud neprobádané téma vztahů metodologie Lean a reverzní logistiky.