Ekonometrická analýza vlivů reklamy - Khaitovich, Stefaniia (2022)
Předmětem zkoumání této bakalářské práce je efektivita vynaložených peněžních pro-středků utracených za účelem propagace. Cílem práce je sestavení a interpretace ekono-metrického modelu, který umožňuje vyhodnotit efekt reklamy na příjmy společnosti. Em-pirická část práce zahrnuje analýzu reálných dat a zabývá se srovnáním efektivity reklam-ních kanálů mezi sebou, posouzením okamžitého a zpožděného dopadu propagačních in-vestic a hodnocením vlivu vnějších faktorů na vztah mezi reklamou a příjmy. Z teoretické-ho hlediska je řešení uvedených úloh založeno na analýze časových řad s přihlédnutím k souvisejícím specifikům a následném sestavení a vyhodnocení lineární regrese. Výsledky analýzy uvedené v závěru obsahují odpovědi na výzkumné otázky, konkrétně se uvádějí nejúčinnější reklamní platformy, poměrně neočekávaný závěr o zpožděném účinku propa-gace a relevantní informace o tom, zda zkoumaná společnost byla zasažena pandemickou krizí.