Fungování agilního týmu v rigorózní společnosti - Šmidrkal, Marek; Oškrdal, Václav; Pincot, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na využívání agilních metodik ve společnosti, ve které se většina IT projektů vyvíjí v rigorózních metodách. Hlavním cílem práce je identifikovat problémy v agilním týmu mobilního bankovnictví, které jsou přímo či nepřímo způsobené jeho okolím. Pro tyto problémy následně vytvořit sadu návrhu řešení jednotlivých problémů. Identifikace problémů proběhla za využití metody empirického pozorování autora. Teoretická část práce popisuje teoretickou podobu rigorózních metod a agilních metodik. Praktická část se pak zabývá přímo týmem mobilního bankovnictví a okolím, ve kterém pracuje. Identifikuje problémy, které plynou ze spolupráce s ostatními týmy a problémy přímo uvnitř týmu, které mohou být nepřímo ovlivněny okolním prostředím týmu. Sada návrhu řešení pokrývá všechny identifikované problémy a identifikuje rizika i výhody jednotlivých řešení. To vše je rozšířeno o sadu návrhů zlepšení, která se zabývá maximalizací efektivnosti využívaných nástrojů týmu.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses