Prezentační vrstva nástroje KPMG Smart Data Extraction - Duspěva, Jan; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem storytellingu a návrhem dashboardu jako prezentační vrstvy nástroje pro vytěžování nestrukturovaného textu KPMG Smart Data Extraction. Pro uvedení do problematiky je nejprve popsán vědní obor data science a to s ohledem na vymezení nutných pojmů, historii a současný stav oboru. Dále se práce soustředí na samotný storytelling s důrazem na vizualizaci, kde popisuje základní principy pro efektivní vizualizaci dat a sdílení informací, a to s přesahem do biologie a kognitivní psychologie. V části věnované samotnému příběhu je kladen důraz především na efektivní předávání smysluplných informací a poznatků. V praktické části je cílem vytvoření prezentační vrstvy ve smyslu dashboardů pro konkrétní aplikaci za využití popsaných teoretických principů tak, aby efektivně zobrazovala relevantní informace dle potřeb jejich uživatelů.
Vedoucí práce: David Slánský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses