Strategická analýza okolí podniku BOCO Pardubice machines, s.r.o. - Maršálová, Michaela; Boukal, Petr, 1962-2022; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou okolí konkrétního podniku. Cílem práce je formulace strategických doporučení na základě analýzy okolí podniku BOCO PARDUBICE machines, s.r.o. k přizpůsobení jeho strategie možným hrozbám, ale i příležitostem. V teoretické části jsou definovány základní pojmy strategie a strategické řízení, dále jsou představeny metody pro analýzu okolí podniku i jeho vnitřních zdrojů, které slouží jako metodika pro praktickou část. Zde je nejprve daný podnik představen, a následně jsou aplikovány metody strategické analýzy, především: PESTEL analýza, analýza odvětví, analýza konkurence, Porterův model pěti sil, analýza vybraných finančních ukazatelů a VRIO analýza. V poslední části je za pomoci SWOT analýzy provedena syntéza a formulována doporučení.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses