Financování příspěvkové organizace Technického muzea v Praze - Dufková, Sarah (2022)
Bakalářská práce pojednává o problematice financování příspěvkových organizací jak z teoretického, tak praktického pohledu. V teoretické části práce jsou definovány jednotlivé součásti struktury příjmů v muzejním sektoru. Zabývá se také obecným profilem a historií muzejních institucí na území České republiky. Praktická část práce je věnovaná financování příspěvkové organizace Národního technického muzea za období 2016-2020. Nejprve je vytvořena analýza výnosů za období posledních 5 let a následně je proveden rozhovor s Jiřím Čermákem z oddělení projektového řízení muzea.