Zhodnocení faktorů ovlivňujících společnost Zásilkovna s.r.o. - Hortová, Nikola; Boukal, Petr, 1962-2022; Pernica, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat faktory ovlivňující společnost Zásilkovna s.r.o. v reakci na rapidní růst jejího zisku v předchozích letech. Ke komplexnímu pohledu budou hodnoceny nejen faktory působící na společnost z vnějšku, ale i její silné a slabé stránky. Základním nástrojem jsou dílčí metodiky strategické analýzy, které podrobně vysvětluje teoretická část současně s dalšími podstatnými pojmy týkající se strategie. Následně je představena společnost Zásilkovna s.r.o. a trh, na kterém se nachází a provádí svou výdělečnou činnost. Praktická část se zaměřuje již na konkrétní aplikaci nástrojů strategické analýzy, kterými jsou PEST analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a analýza SWOT, která v práci vystupuje v roli sumární. Ze souhrnu příležitostí, hrozeb, silných a slabých stránek ve SWOT analýze jsou vytvořena strategická doporučení pro společnost Zásilkovna s.r.o. a v závěru prognózován její budoucí vývoj. Primární přínos této práce náleží právě Zásilkovně a jejímu vedení.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses