Vliv nové právní úpravy a pandemie koronaviru na finanční situaci provozovatelů hazardních her - Bílek, Adam (2022)
Bakalářská práce se zabývá proměnou hazardu v České republice způsobenou vlivem nové legislativy a následně i koronavirovou pandemií. Hlavním cílem práce je, prostřednictvím vybraných metod finanční analýzy, odhalit slabé stránky a reálné změny ve finanční situaci konkrétního podniku. Dále výsledky porovnat s konkurencí, s vývojem v odvětví a formulovat doporučení pro vybranou společnost, ostatní společnosti na trhu a potenciální investory. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je představeno fungování hazardu v České republice, včetně aktuálních regulací a působení pandemie. Zbytek teoretické části je zaměřen na popis vybraných nástrojů finanční analýzy, jež jsou následně v praktické části práce aplikovány na konkrétní data vybrané společnosti a její konkurence za roky 2016-2020. Vybraným podnikem je CASINO MERKUR a.s., který jako provozovatel land-based technické hry představuje zástupce nejvíce postižených podniků změnami v posledních letech. Závěr nabízí shrnutí výsledků praktické části práce, na které navazují výše zmíněná doporučení.