Automatizace testů pro multiplatformní mobilní aplikaci Preventivka - Žídek, Matěj; Doležel, Michal; Falada, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá automatizovaným testováním ve frameworku Flutter. Hlavním cílem je navrhnout a implementovat automatizované testy pro mobilní aplikaci o prevenci a zdraví Preventivka. Práce je rozdělena do několika částí. V prvních dvou částech se uvede do teorie problematiky testování softwaru a automatizace testů. V třetí části se představí multiplatformní framework Flutter. Ve čtvrté části představí nezisková organizace Loono a jednotlivé sekce aplikace. V další části se provede návrh automatizovaného testu a následně fáze implementace. Nakonec dojde k celkovému zhodnocení zavedené automatizace a jaké jsou s aplikací plány do budoucna. Výstupem práce jsou navržené konvence a struktura automatizovaných testů. Na základě těchto návrhů jsou implementovány automatizované testy a jejich funkčnost a celková stabilita je následně ověřena zapojením do procesu kontinuální integrace.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses