Kritéria správného managementu v neziskových organizacích - Johannesová, Sarah; Potluka, Oto, 1973-; Viktora, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na management neziskových organizací, konkrétněji na kritéria, díky nimž jsou organizace těmi spolehlivými či jsou dokonce i tak oceněny. Cílem práce je zhodnotit, jaká kritéria jsou těmi klíčovými pro odhad kvality managementu a následně je srovnat v praktickém využití mezi neziskovými organizacemi. Práce by měla sloužit pro neziskové organizace v rámci lepšího fungování a být užitečná pro potencionální dárce k rozpoznání životaschopné organizace. V teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy spjaté s managementem v neziskovém sektoru a dosavadní poznatky v oblasti kritérií určujících spolehlivost organizace. V praktické části je provedeno vzájemné statistické srovnání ukazatelů mezi certifikovanými organizacemi, fungujícími organizacemi a těmi organizacemi, které jsou v likvidaci, a to s využitím účetních závěrek. Závěrem je vyhodnocení a definování vhodných kritérií, které lze použít při zhodnocení spolehlivosti dané neziskové organizace.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses